Brændende videnskab

Hvor stærk er chili?

  1. De fleste vil sige, at chili smager stærkt. Men er ”stærk” en smag?

  2. Hvad kalder man den gruppe af kemiske stoffer, der gør chili stærk?

  3. Hvorfor giver chiliens indholdsstoffer os en brændende fornemmelse i munden?

  4. Den mest udbredte skala til at måle styrken af chilier er den såkaldte Scoville-skala (SHU – der står for Scoville Heat Units). Hvad bygger den på?

  5. Hvilke 2 af følgende faktorer har ifølge de danske forskere størst betydning for styrken af chili, der dyrkes i Danmark?

  6. Hvilke 2 af følgende planter giver ligesom chili en stærk og brændende smag

  7. Chiliplanten stammer fra...

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.