En quiz om exoplaneter

Når planeter fordamper i stjernens skær 

  1. Hvad er en exoplanet?

  2. Hvordan kan man afgøre, hvor stor en bestemt stjerne er?

  3. Hvad kan man sige om vores eget solsystem sammenlignet med andre stjernesystemer, man hidtil har opdaget i Mælkevejen?

  4. Hvad går ”passage-metoden” ud på?

  5. Hvis en klippeplanet som Jorden er meget tæt på dens værtsstjerne, kan dens atmosfære ”koge væk” på grund af strålingen. Hvor tæt skal planeten ifølge forskernes beregninger være på stjernen, for at det kan ske?

  6. Hvorfor er det interessant at vide, om en planets atmosfære er fordampet væk?

Info om app’en

I Aktuel Naturvidenskabs quiz-app kan du teste din viden om naturvidenskab og teknik. Quizzerne bygger på artikler bragt i bladet og til nogle af disse artikler findes der også undervisningsmateriale. App’en er udviklet som en del af projektet Aktuel Naturvidenskab i Gymnasiet, som er finansieret af VILLUM FONDEN. Læs mere på Aktuel Naturvidenskabs hjemmeside.

Hvorfor skal jeg indtaste min e-mail?

Det er for, at app’en kan huske dig, så du kan afbryde din indtastning og fortsætte på et senere tidspunkt. Vi bruger også informationen til statistik og til at give dig besked, hvis du deltager i en konkurrence. Vi vil aldrig bruge den til at sende dig reklamemails eller give oplysningerne videre til tredjepart.